• Prvomajska 50, 26320 Banatski Karlovac
  • office@timdoo.rs

TIM DOO – 30 godina uspešnog poslovanja

Kompanija Tim doo već 30 godina uspešno posluje na tržištu Srbije i predstavlja jednog od vodećih proizvođača polietilenske ambalaže sa izuzetno velikim proizvodnim asortimanom.

Od male zanatske proizvodnje do značajnog privrednog subjekta, kako u južnobanatskom regionu tako i u Republici Srbiji, put je bio dug, ponekad neizvestan, ali zahvaljujući jasnoj viziji i naporima osnivača – danas sasvim sigurno možemo reći – ispunjen uspehom i željom da nam isključivo visoki kvalitet naših proizvoda, kao i sjajan odnos sa našim kupcima obezbede vodeće mesto u industriji proizvodnje polietilenskih ambalaža.

Kako je sve počelo?

Tačno pre 3 decenije, 1989. godine napravljani su prvi koraci, mali, ali hrabri kao i kod svakoga ko je na svom početku, kada smo započeli proizvodnju polietilenskih vreća u kompletno zanatskim uslovima, sa relativno starom opremom i polovnom mašinom za proizvodnju. Tek nešto kasnije došli smo i do prvog ekstrudera, takođe polovnog doduše, ali bio je to već prvi značajniji korak u našem opremanju.

Rad u ovim uslovima nije bio lak, ali smo već tada bili uvereni da smo započeli koristan posao i odlučili da mu u što kraćem roku damo novu dimenziju – da ga proširimo, uozbiljimo, tehnološki modernizujemo i da povećamo obim proizvodnje. Naše namere se do danas nisu promenile. Mala zanatska radionica je prerasla u prostran proizvodni pogon, koji obuhavata 3.000 metara kvadratnih, a nas i dalje vodi ambicija da proširujemo poslovanje i unapređujemo kvalitet naših proizvoda, uz maksimalno tehničko-tehnološko usavršavanje koliko nam uslovi dozvoljavaju u datom trenutku. Naš proizvodni pogon danas čine moderni ekstruderi, na kojima naši zaposleni rade u 3 smene. Usavršavamo proizvodnju, recepture, ispitujemo kvalitet naših proizvoda, koristimo našu labaratoriju za nova naučno – istraživačka saznanja, učestvujemo na sajmovima iz oblasti naše industrije – pratimo zahtevne evropske i svetske industrijske trendove.

I to traje čitavih 30 godina. Dovoljno dugo da su stasale i nove generacije koje aktivno učestvuju, kako u radu i vođenju kompanije tako i u pravljenju planova za budućnost.

Prethodne decenije donele su nam mnogo izazova, poslovnih borbi, bilo je i teških i neizvesnih trenutaka, ali sada kad podvučemo crtu – ipak su nam donele najviše uspeha, zadovoljstva i napretka, što nam i jeste glavni motiv da u sadašnjem i budućim trenucima budemo sve bolji i ostanemo verni i dosledni onoj stvaralačkoj ideji i iskri od koje je sve počelo.

Rastemo svakodnevno. U svakom smislu.
Spadamo u domen srednjih kompanija. Sa kompletno domaćim vlasništvom, na lokalnom, srpskom tržištu predstavljamo značajan privredni subjekat, ali naš rad prepoznat je i u region, kao i u zapadno-evropskim zemljama. Sa posebnim zadovoljstvo ističemo da zahvaljujući kvalitetu naših proizvoda i spremnosti da izađemo u susret potrebama klijenata, izvozimo i u susedne zemlje, ali i razvijene države Evrope koje zastupaju izuzetno visoku standardizaciju, poput Norveške.

O opremljenosti našeg proizvodnog pogona, kvalitetu naših proizvoda i odgovornom poslovanju svedoče i ISO sertifikati:
• ISO 9001:2015 – Integrisani sistem menadžmenta
• ISO 14001:2015 – Sistem upravljanja životnom sredinom.

Nastojeći da damo višestruki doprinos i podršku zajednici u kojoj poslujemo, posebno smo posvećeni društveno–odgovornom poslovanju i zaštiti životne sredine. Ulažemo u razvoj mladih naraštaja, podržavamo više sportskih udruženja, kao i održavanje kulturnih manifestacija – dakle sve ono što služi humanizaciji našeg društva, što koristi našoj deci i što će obogatiti tekovine zajednice u kojoj svi zajedno stvaramo.

Kroz naš proces proizvodnje se jednako uspešno bavimo i reciklažom sirovine, tako da ujedno smanjujemo troškove i štitimo životnu sredinu.

Za budućnost imamo brojne planove koji se zasnivaju na sledećem:

– negovanje i unapređenje odnosa sa klijentima, što podrazumeva kompletnu podršku klijentu i nakon prodaje proiyvoda tokom primene
– unapređenje ljudskih resursa u ime stručnosti i još veće produktivnosti
– tehničko-tehnološko usavršavanje kroz nabavku novih savremene opreme
– istrazivanje I razvij + podrska naucno istrayivackom radu
– modernizaciju proizvodnih procesa
– plasiranje na tržište novih proizvoda

Napredak u svim segmentima – za novih 30 godina!