ISTORIJAT KOMPANIJE

istorijat
 • 2020

  Novi viljuškari u našoj unutrašnjoj logistici

  Novi viljuškari u našoj unutrašnjoj logistici
 • 2019

  Tri decenije poslovanja

  Tri decenije poslovanja

  U junu 2019. godine, kompanija TIM je obeležila uspešnih 30 godina poslovanja. Dakle, prošlo je tačno 3 decenije od prvih poslovnih koraka, kada je formirana samostalna trgovinska radionica 1989. godine. U formi društva sa ograničenom odgovornošću – doo, kompanija Tim je registrovana 1992. godine.

  U decembru 2019 na COEXu 1000 montiran je potpuno nov šestobojni štampač – FLEXOL INLINE SE TYPE 1000x1200. Ovo je značajan pomak u tehnološkim mogućnostima štampe, s obzirom da ćemo moći da zadovoljimo znatno složenije zahteve klijenata.

 • 2018

  COEX 2700 – novi član našeg proizvodnog pogona

  Tri decenije poslovanja

  Sa namerom da proširimo proizvodni asortiman i da unapredimo kvalitet proizvoda, od oktobra 2018. godine u našem pogonu počeo je sa radom nov petoslojni ekstruder – COEX 2700. Moćna mašina, izuzetnih kapaciteta pruža nam mogućnost da proizvodimo potpuno nove vrste folija.

 • 2017

  Izgradnja nove proizvodne hale i povećanje tržišnog udela

  COEX 2700 – novi član našeg proizvodnog pogona

  Planirajući da uvećamo naš tehnološki park novim savremnim ekstruderom, morali smo najpre da obezbedimo infrastrukturne kapacitete koji su podrazumevali gradnju nove i ujedno najveće hale u našem proizvodnom pogonu .

 • 2015

  Unapređenje sektora reciklaže

  Izgradnja nove proizvodne hale i povećanje tržišnog udela

  Poslednjih godina fokus čitavog sveta usmeren je na popularizaciju i unapređenje procesa recikliranja. U skladu sa time naš reciklažni pogon je ponovo unapređen sa aktuelnom generacijom EREMA.

 • 2014

  Nova infrastrukturna proširenja i tehnološka unapređenja

  Nove mašine u našem tehnološkom parku

  Tokom 2014. godine odlučili smo da u naš proizvodni portfolio uključimo FFS creva sa linijskom štampom, kako bismo izašli u susret zahtevima tržišta. Upravo iz tog razloga ove godine nabavljamo MACCHI koekstruder za FFS creva sa linijskom štampom, ali takođe i mašinu za konfekciju industrijskih vreća - VIARA.

 • 2011

  Nove mašine u našem tehnološkom parku

  Pošto smo prethodno obavili sve neophodne infrastrukturne pripreme koje se odnose na gradnju nove hale, 2011. godine u naš pogon „ulazi“ novi koekstruder - MACCHI COEX 2400. Takođe, obezbedili smo i novu MOBERT mašinu za konfekciju treger kesa.

 • 2010

  Nova proizvodna hala

  Svakoj kupovini novih mašina u našem tehnološkom parku nužno prethodni gradnja nove proizvodne hale. Tako je bilo i 2010. godine, kada smo se pripremali za novi koekstruder.

 • 2007

  Inovacije

  Pred nama su bili novi tržišni izazovi tako da smo 2007. godine u proizvodnju uključili novu mašinu – MACCHI ekstruder HD Sintex.

 • 2006

  Novo pojačanje za proizvodnju streč filmova

  Inovacije

  MACCHI koekstruder CAST STRETCH 1500 značajno je doprineo kako u kvalitetu, tako i u količini proizvodnje streč folije.

 • 2004

  Novi ekstruder u našem tehnološkom parku i izgradnja hale

  Nastojeći da izađemo u susret potrebama tržišta, 2004. godine osavremenili smo naš tehnološki park kupovinom koekstrudera MACCHI COEX 1800.

 • 2002

  Reciklaža

  Gotovo od samih početaka proizvodnje, mi smo smatrali da je izuzetno važno da budemo uključeni i u proces recikliranja, kako bismo sirovine maksimalno koristili, dakle štedeli sredstva, ali i kako bismo zaštitili životnu sredinu. Ekološki smo osvešćeni, trudimo se da štedimo prirodne resurse, a da sirovine potrebne za proizvodnju koristimo do maksimuma. Iz tog razloga 2002. godine nabavljamo aktuelnu generaciju EREMA, koja služi za reciklažu.

 • 2000

  Ulaganje u tehnologiju

  Unapređen proces recikliranja

  Ozbiljniji poslovni zamah kompanija dobija 2000. godine, kada je kupljen novi ekstruder Macchi Sintex 65. Nedugo zatim nova ulaganja u modernu tehnologiju i akcentovanje visokog kvaliteta gotovog proizvoda, omogućili su nam da postanemo prepoznatljiv proizvođač polietilenskih filmova na domaćem tržištu.

 • 1992

  Registrovano privatno preduzeće u formi društva sa ograničenom odgovornošću

  Od 1992. kompanija Tim egzistira na tržištu u formi privatnog preduzeća, kao društvo sa ograničenom odgovornošću koje beleži kontinuirani razvoj. Preduzetništvo usmeravamo ka razvoju ozbiljnog biznisa sa namerom da kroz kontinurane investicije širimo proizvodnju i osvajamo tržište.

 • 1989

  Osnivanje

  Prvi potezi u izgradnji naše kompanije povučeni su tokom 1989. godine. Tadašnja, veoma mala, zanatska proizvodnja polietilenskih vreća je raspolagala sa starom opremom, polovnom mašinom za proizvodnju vreća i naknadno svojim prvim, doduše takođe polovnim, ekstruderom.

Upoznajte naše klijente